2020. január végén átadásra kerültek az utolsó, szakképzési mobilitási projektünk Europass Bizonyítványai. A 2018-2019 között lezajlott, “Megújít – Bővít – Fejleszt” projekt keretében iskolánk 8 tanárának volt lehetősége külföldi tanulmányúton részt venni a szakképzés keretei között. Ez az ERASMUS+ KA1-es projekt volt a második, egyben utolsó olyan program, amelyet a 2016-ban elnyert „Szakképzési Mobilitási Tanúsítvány” segítségével valósíthattunk meg.

A tanári képzések első turnusa 2018. március 7-14 között zajlott Írországban, Dublinban. A tanulmányúton részt vett pedagógusok: Hamvas-Fekete Anikó, Kiss Károly, Sikolya Erzsébet és Papp András igazgató úr voltak. A 6 napos program célja volt, hogy erősödjön tanáraink körében az európai attitűd, a profi szakmai szemlélet, ugyanis európai szemlélettel bíró, motivált, kreatív és módszertanilag felkészült oktatókat szeretnénk alkalmazni a jövőben.

A március 19-26 között zajlott „második turnus”, az Erasmus + Staff Training keretében iskolánk 4 fős tanári csapata tett látogatást a franciaországi Perpignan-ban. A szakmai képzésben részt vett pedagógusok: Nemessányiné Halmai Csilla, Sáryné Kiss Ildikó, Baranyai Péter és Szalánczy Gábor voltak. Elsődleges célunk volt a szakmai tapasztalatok és jó gyakorlatok gyűjtése, új módszerek megismerése, és egy nyugat – európai oktatási rendszer, illetve egy speciális nyelvi képzés feltérképezése.

A szakmai programunk a Nemzetköziesítési Stratégiánk tervei szerint haladva, nagy előrelépés volt, amely egy újabb szintet kívánt elérni az intézményünk fejlesztésében.

Szalánczy Gábor

pályázati felelős