Szülői Világítótorony

parallax background

Szülői Világítótorony

 

Rólunk

A Szülői Világítótorony egy 40 önkéntes és lelkes szülőből álló csapat, csapat, melynek elsődleges küldetése az, hogy események és kihívások révén megismertessük a gimnáziumunkba járó gyerekek szüleivel az iskolai ‘7 szokás’ életvezetési programot.

A Szülői VT alapvetően egy felhatalmazás az iskola részéről, hogy bizonyos feladatokban részt vegyünk és közös célok érdekében együtt dolgozzunk.

Célunk, hogy a tudatos életvezetés részleteit, a benne rejlő lehetőségeket, kéz a kézben közösen fejlesszük és bővítsük az iskolával együtt. Terveink között szerepel szerepel, hogy kiszélesítsük a szülők ismereteit arról, hogyan valósul meg a gyakorlatban a ‘7 szokás’ program az Európa 2000 Gimnáziumban.

A szülők számára folyamatosan kínálunk lehetőséget arra, hogy a Szülői Világítótoronyhoz csatlakozzanak, mert együtt hatékonyabbak vagyunk.

Küldetésünk

hogy az iskola életében nagy szerepe van a szülői részvételnek. Ezért küldetésünk egyik alappillére az, hogy közelebb hozzuk egymáshoz az iskola és az otthon közösségét.

Az iskola és a család összefogása szükséges ahhoz, hogy összehangoljuk és segítsük a tanárok, a szülők és a tanulók együttműködését, a nehézségek kezelését és a sikerek közös megélését összehangoljuk, segítsük. Egy hajóban evezünk és egy irányba tartunk. ☺

Mit és hogyan?

  • "Tudásmegosztás" találkozókat szervezünk havi rendszerességgel (személyesen, vagy Teams-en keresztül)
  • Havi összefoglalót küldünk a szülőknek a fejleményekről, eredményekről, eseményekről.
  • Workshop-okat szervezünk, ahol a tanárok is felfedhetik egyéb hobbijukat és a szülők is elmesélhetik mit és hogyan tesznek a dolgos hétköznapokon.
  • Közös programokat szervezünk - amikor a járványügyi intézkedések erre lehetőséget adnak.
  • ‘Youth & Truth’ Karrierbeszélgetések sorozat keretén belül elmeséljük egyéni életút történeteinket, foglalkozásunk/szakmánk felé vezető utunkat, és megosztjuk a gyerekekkel, hogy egy-egy esettanulmányból merítsenek önbizalmat és erőt

Összegezve: azért is vagyunk együtt a Szülői Világítótoronyban, mert az Európa 2000 Gimnáziummal mi egy család vagyunk. ☺

Jó egymással megismerkedni, találkozni, és közösen tenni egy jó célért. Kommunikáció – Együttműködés – Feladatmegosztás. Így működünk.

 
 
 

 
 
 

SZVT KAPCSOLAT

Minél többen vagyunk a Világítótoronyban, annál jobban átlátjuk a feladatok tengerét, és annál hatékonyabban tudunk mentőövet adni a gyerekekeknek, a tanároknak és ezáltal magunknak is!

Ha bármi érzed a hívást, vagy kérdésed/ötleted van a terveinkkel kapcsolatban, avagy szeretnél csatlakozni a Világítótorony szülői csapatához, kérjük jelentkezz bátran közvetlenül Varga-Metzger Melindánál (varga.m.melinda@europa2000.hu)!

FACEBOOK csoportunk: ’EU2K SZÜLŐI VT’