2020-21 TANÉV SZVT PROGRAMOK

Miről szólt?

’7-HÓNAP-KIHÍVÁS-SOROZAT’ címmel indítottuk el programunkat, melynek keretében havonta 1 kihívást hirdettünk meg az osztályoknak. Minden résztvevő osztály pontokat kapott a pályaművekért, a feladatok elvégzéséért és az évvégi összpontozás kihirdetésekor különdíjakat is osztottunk az oklevelek mellé. A vándorkupát az 5/A osztály vette át és őrzi a következő tanév végéig.

A kihívások címszavakban, képekben és eredményeink

 1. 2020. december – Legyél ünnepi tudósító!


   3 opcióból lehetett választani, de mindet is meg lehetett csinálni:
  • A szülők elmesélhették legjobb gyerekkori karácsonyi élményüket.
  • A szülők karácsonyi jókívánságokat küldhettek az iskolának egy interjúban.
  • Egy családi jógapóz fotózása.
 2. 2021. január – Reflektorfényben: a „Cél”


   3 lehetőséget ajánlottunk a feladat teljesítéséhez:
  • Az „Európa 2000 Középiskola” feliratok begyűjtése
  • Írj pár jó tanácsot a „júniusi” magadnak!
  • Készíts egy rólad szóló reklámot/hirdetést!
 3. 2021. február – „Kindness is the new cool”


  A feladat a gimnáziumunkba érkező szóbeli felvételizőkről szólt: kedves, bátorító szavakat, gondolatokat írtak a gimnazistáink részükre, hogy ezzel is enyhítsük a felvételizéssel járó stresszes perceket.
  Az SZVT feldíszítette az iskola udvarát, a kisgimisek pedig saját bátorító mondataikat az udvaron az aszfaltra krétázták fel. Csoda móka volt! ☺
  Hagyományőrző kihívás lesz – jövőre megismételjük!
 4. 2021. március – „Minden okkal történik”


  Ebben a kihívásban megkértük a szülőket, hogy írják meg miért az EU2K gimnáziumot választották gyermekük továbbtanulásának helyeként, milyen szempontok alapján szavaztak bizalmat a giminek? Kinyomtattuk, büszkén olvasgatjuk azóta is … folytatjuk! Hagyományőrző kihívás lesz – jövőre megismételjük!
 5. 2021. április – Tervezd meg az EU2K kabaláját!


  Szlogen, iskolai image, pantone színek, névválasztás, jellemzés. Jó kis tervezői feladat volt, mindenki szabadjára engedte a fantáziáját.
 6. 2021. május – ’Take it slow, Come to flow’ - Yoga Challenge


  5 napos jógapóz kihívást hirdettünk. Lehetett nevezni egyéni, baráti, csoportos és osztályképekkel. A gyerekek pózolgattak ofőkkel, más tanárokkal és még az igazgatóval is! Hatalmas segítségünkre voltak a feladat kivitelezésében az iskola tesitanárai, akik minden testnevelés órán csak kattintgatták a képeket és még be is álltak a gyerekekhez!
 7. 2021. június – Iskolai élmény értékelő


  Egy 3 kérdésből álló kérdőív kitöltése volt a feladat, ahol röviden, tömören kifaggattuk az osztályokat, hogy hogyan érezték magukat az iskolai programok sokaságában.
  Egyértelmű visszajelzés volt, hogy a személyes kapcsolódás hiányzott mindenkinek a legjobban.

SZVT KAPCSOLAT

Minél többen vagyunk a Világítótoronyban, annál jobban átlátjuk a feladatok tengerét, és annál hatékonyabban tudunk mentőövet adni a gyerekekeknek, a tanároknak és ezáltal magunknak is!

Ha bármi érzed a hívást, vagy kérdésed/ötleted van a terveinkkel kapcsolatban, avagy szeretnél csatlakozni a Világítótorony szülői csapatához, kérjük jelentkezz bátran közvetlenül Nikolic Mariann-nál (nikolic.mariann@europa2000.hu)!

FACEBOOK csoportunk: ’EU2K SZÜLŐI VT’