A 2020. nyarára tervezett, államilag támogatott nyelvi táborokkal kapcsolatban az előzetes igényfelmérés és a Tempus Közalapítvány hivatalos tájékoztatóját követően kialakítottuk iskolai kínálatunkat. Igyekszünk minél több (9. és 11. évfolyamos) diákunknak megszervezni és megpályázni az angol nyelvi kéthetes külföldi kurzust, és megfelelő kíséretet, felügyeletet biztosítani a kiutazás során. Iskolánk idén 99 diák kiutaztatását tudja vállalni 3 turnusban.

 

 Figyelem!  A jelentkezési határidő: 2020 január 15.

 

 

Azok a tanulók, akik ebbe a keretbe nem férnek bele, egyéni pályázat során tudnak részt venni egyéb kurzusokon. Az egyéni pályázat során is lesz lehetőség arra, hogy több diák összehangolja a benyújtandó pályázatát, így lényegében egyedi szervezéssel, de mégis többen utazhatnak egy helyre. Ezen felül a külföldi nyelviskolai kurzusok létszámától függően akár a mi iskolai csoportjaink valamelyikéhez is tudnak majd csatlakozni. Az egyéni pályázatokról bővebb tájékoztatást találnak a Tempus honlapján. Természetesen az iskola segít az egyéni pályázatoknál, amennyiben ezt igénylik.

A csoportosan kiutazó diákjaink számára az alábbi kurzusokat ajánljuk:

1. 2020. július 1. – 2020. július 15. (kurzuskód: ENPAGJ02) – 33 fő
2. 2020. július 15. – 2020. július 29. (kurzuskód: ENPAGJ03) – 33 fő
3. 2020. július 29. – 2020. augusztus 12. (kurzuskód: ENPAGJ04) – 33 fő

Mindhárom kurzus Londonban a London Greenwich University területén, a St Andrew’s College Language Schools általi szervezésben fog megvalósulni.

Szállás: Kollégiumi elhelyezés 1 ágyas, közös fürdőszobás szobákban.

A kurzus időtartama alatt a diákok teljes ellátásban részesülnek.

Kísérő tanárok lesznek: Csanádi Zsuzsanna, Sikolya Erzsébet, Icha Mária, Kiss Károly, Marczell Miklós, Ujlaki-Fekete Szilvia, Ujlaki János, Szalánczy-Barta Noémi, Szalánczy Gábor.

Kérjük a Kedves Szülőket és diákokat, hogy a mellékelt jelentkezési lapon a tanulók jelöljék meg, melyik nyelvi táborban szeretnének részt venni. A nyelvi szinttel kapcsolatban mindenféleképp kérdezzék meg nyelvtanárukat! Túljelentkezés esetén a jelentkezési lapokat leadási sorrendben fogjuk elfogadni. A jelentkezési lapot a titkárságon kell leadni, mindkét szülő aláírásával ellátva.

A csoportok kialakítására és a pontos létszámra szükségünk van már ahhoz, hogy a kiválasztott nyelviskolától befogadó nyilatkozatot kérhessünk. A február 28-i határidővel feltöltendő pályázat feltétele, hogy a csoportok pontos névsora, a nyelviskolák befogadó nyilatkozatai és a szülők hozzájárulói és kötelezettségvállalói nyilatkozatai rendelkezésünkre álljanak. Amennyiben formailag rendben találják az iskola pályázatát, az elbírálás automatikusan pozitív, és a diákok minden költségét fedezi az állam: a kiutazást, programköltséget, ellátást és szállást.

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy amikor a gyermek neve bekerül a támogatott pályázatba, a Tempus átutalja a programköltséget az adott nyelviskolának, és ha bármilyen orvosilag nem igazolható oknál fogva a diák mégsem vesz részt a táborban, a lemondási díj költsége a szülőt terheli.

Hasznos linkek:

Külföldi Nyelvtanulás Program honlapja
A külföldi nyelviskola honlapja

Üdvözlettel:
Papp András
igazgató