e-Menza az Európa 2000 Gimnáziumban

europa2000.e-menza.hu

e-Menza tudnivalók

Intézményünkben 2019 szeptemberében vezettük be az e-Menza étkeztetési rendszert.

Az iskolai étkezések megrendelése és befizetése sorbanállás nélkül online történik. Megrendelheti, lemondhatja, nyomon követheti gyermeke menzai étkezéseit.

Iskolánk e-Menza rendszere az alábbi linken érető el: https://europa2000.e-menza.hu

Megrendelés online, fizetés átutalással vagy készpénzzel

A megrendelt étkezéseket kétféle módon van lehetősége kifizetni: átutalással vagy készpénzben az iskola pénztárában. A regisztráció után a tanuló kap egy kártyát, amelyre feltöltésre kerül a befizetett összeg. Az étteremben a kártyát a tanuló lehúzza a leolvasónál, így a szülő nyomon tudja követni, hogy a megrendelt és kifizetett ebédet a gyermek elfogyasztotta-e.

A következő heti étlapot minden héten szerdán töltjük fel a rendszerbe.

Amennyiben szülőként már rendelkezik e-menza regisztrációval, úgy nem szükséges újra regisztrálnia. Ekkor a korábban megadott e-mail címével és jelszavával tud belépni a rendszerbe, csak a gyermekét kell az iskolai rendszerbe regisztrálnia (lásd: 3. lépés: Gyermekek regisztrációja).

Ha bármilyen kérdése van a rendszer használatát illetően, hívja a +36-1-467-0750-es telefonszámot, vagy írjon e-mailt a penztar@europa2000.hu e-mail címre!

REGISZTRÁCIÓS ÚTMUTATÓ

(Azoknak, akik szülőként még nincsenek regisztrálva az e-menza rendszerében.)

1. lépés: Szülői regisztráció

Kattintson az alábbi gombra, majd regisztrálja e-mail címét.

A regisztrációnál fontos, hogy olyan e-mail címet adjon meg, amelyet minden nap használ. A jelszava tartalmazzon betűket, számokat és legalább 8 karakter hosszú legyen!

2. lépés: Szülői adatok megadása

Belépést követően a jobb felső sarokban az e-mail címére kattintva kérjük, adja meg személyes adatait!

3. lépés: Gyermek(ek) regisztrációja

Ahhoz, hogy a gyermekét/gyermekeit regisztrálhassa, e-mailt kell küldenie a penztar@europa2000.hu e-mail címre.

  • Az e-mail tárgya: REGISZTRÁCIÓS KÓD KÉRÉSE
  • Az e-mail szövege: a gyermek(ek) neve.
Válasz e-mailben fogja megkapni a gyermek(ek)hez kapcsolódó regisztrációs kódot.
  • A E-menza rendszerbe visszalépve fel fog ugrani a "Gyermek regisztrációja" ablak, vagy válassza a jobb felső sarokban a zöld + ikonnal jelölt gyermek hozzáadása gombot.
  • A kapott kódot az üres mezőbe kell beírni. (Több gyermek esetén külön sorba kerüljenek a kódok!)
FONTOS! A sikeres regisztráció után a gyermeknek be kell fáradnia az iskola pénztárába, hogy átvehesse a kártyáját és aktiválhassa azt!

ÉTKEZÉSEK MEGRENDELÉSE

(Határidő: mindig az adott napot megelőző nap 10 óráig áll módunkban rendelést (vagy lemondást) elfogadni.)

A gyermek(ek) regisztrációja után az alábbi ablak jelenik majd meg a képernyőjén:

A színek jelentése:

  • Világosszürke: nem történt megrendelés az adott nap étkezésére
  • Sötétszürke: szünnap (erre a napra nem lehet étkezést rendelni)
  • Narancssárga: megrendelt és kifizetett étkezés, amely még elfogyasztásra vár
  • Zöld: megrendelt és elfogyasztott étkezés
  • Piros: megrendelt, de el nem fogyasztott étkezés

Étkezés megrendelése

Étkezés megrendeléséhez kattintson az ÉTKEZÉS MEGRENDELÉSE gombra! Itt kiválaszthatja, hogy megrendeli-e a teljes hónapot előre, vagy esetleg csak egy hetet, vagy egy napot rendel csak meg. A dátumok között a jobbra-balra nyilakkal tud mozogni. Amelyik napra szerente étkezést megrendelni, arra rá kell kattintania. Ki kell választania, hogy A vagy B menüt szeretne-e rendelni a gyermeknek. Ha kiválasztotta és rákattintott, a mező zöld szinűre fog változni.

Étkezés kifizetése:

Ha befejezte az étkezések megrendelését, kattintson a TOVÁBB: FIZETÉS ÉS SZÁMLÁZÁS gombra! Itt kiválaszthatja, hogy készpénzzel vagy átutalással szeretne-e fizetni. Ha az átutalást választja: a befizetést csak a következő napon fogja a kolléganő látni és csak akkor tudja feltölteni a gyermek(ek) kártyájára a befizetett összeget. Ha a készpénzes fizetést választja: az iskola pénztárában hétfőtől péntekig, reggel 8:00 és délután 16:00 óra között van lehetőség az étkezés befizetésére. (Ezt akár a gyermek is megteheti.) Készpénzes fizetés esetén az összeg azonnal felkerül a tanuló kártyájára.

Ezután kell megadnunk a számlázási adatokat.

Az adatok megadása után a TOVÁBB: RENDELÉS ÁTTEKINTÉSE gombra kell kattintani. Itt láthatja majd a fizetendő összeget.

Ha mindent rendben talált, akkor a MEGRENDELÉS VÉGLEGESÍTÉSE gombra kell kattintani. Ha az átutalásos befizetést választotta, itt fogja látni az iskola bankszámlaszámát, ahová az összeget utalnia kell.

Étkezés lemondása

(Határidő: mindig az adott napot megelőző nap 10 óráig áll módunkban lemondást elfogadni.)

Az étkezések lemondása ugyanúgy működik, mint az étkezések megrendelése. Ki kell választania az adott napot, amelyen a gyermek(ek) mégsem fognak az iskolában étkezni, majd rá kell kattintani a LEMONDÁS gombra. A rendszer meg fogja kérdezni, hogy valóban szeretné-e lemondani az adott étkezést.

Rendelések, pénzügyek áttekintése: Az e-menza rendszer felső fekete menüsorában a pénzügyekre kattintva láthatja megrendeléseit, számláit, a visszamondásokat és a számlatörténetet.