Rólunk

Gimnáziumi programunk
Iskolánkban a 2017/18-as tanévtől a Kormányzat szakmaszerkezeti döntése miatt, csak gimnáziumi osztályokat indítunk. A 2018. szeptemberétől az alábbi tagozatok közül választhatnak majd a hozzánk jelentkező tanulók:

4 évfolyamos gimnázium

  • Film és média tagozat
  • Nemzetközi vállalkozási tagozat
  • Emelt angol tagozat Bilingual.hu – kétnyelvű programmal

6 -8 évfolyamos gimnázium

  • Kétnyelvű tagozat, Billingual.hu angol – magyar oktatási programmal B1 színtű angol tudás megszerzésének lehetőségével
  • Emelt angol tagozat (heti 5 óra)

Általános programjaink

 

Gólyatábor – Gólyanap – Gólyabál (augusztus-szeptember)

Iskolánk kiemelt eseménye a nyár végi gólyatábor Soltvadkerten. A leendő diákjaink számára megrendezett 3 napos esemény célja, hogy az osztályfőnökök megismerjék osztályukat, az osztály tanulói pedig a játékos feladatok, csoportépítő foglalkozások és a sportvetélkedők révén összekovácsolódjanak.

Az iskola összes tanárát és a több mint száz „gólyát” érintő eseményt követik a szeptemberi gólyanapok, ahol a felsőbb éves diákok játékos próbatételekkel „avatják” be a fiatalabbakat az iskolai életbe. Ezt az eseménysort koronázza meg az iskolai gólyabál, ahol a „gólyaeskü”elhangzásával minden új diák az iskola tagjává válik.

CSE- HO (október)

Az iskolai élet következő kiemelt eseménye a „CSE – HO főző- és sportnap”. Ez a játékos sportvetélkedők és a nagy „iskolai főzés”napja. Osztályok között zajlik a főző- és sütő verseny. Az elkészült ételeket szakmai zsűri bírálja és pontozza. Az összes iskolai (osztályok között zajló) verseny eredménye beleszámít az év végi eredménybe, ahol egy osztály kiemelt jutalmat kap.

Iskolai Mikulás és Karácsony (december)

A téli szünet előtti utolsó iskolai esemény az iskolai karácsony. Itt minden osztály egy előadással, zenés táncos produkcióval készül, amit az egész iskola előtt be is mutat. Az iskolai karácsonyt követi az osztálykarácsony, amikor az osztályok tanulói megajándékozzák egymást.

Európa Nap és Japán Nap

Már több éves hagyományra tekint vissza ennek a kulturális programnak a megrendezése. Ezen a napon minden osztály valamely neki sorsolt ország, etnikum vagy nemzet sajátos kulturális jegyei (ételek, zene, tánc, szokások, szimbólumok stb.) alapján készül, díszíti fel a termét, tart bemutatót az iskolai verseny keretei között.
2010-től ezt az eseményt egészítette ki egy egész napos rendezvény a Japán kultúra és nyelv jegyében, prominens és autentikus vendégek részvételével, számos kulturális bemutatóval és előadásokkal kiegészítve.

Szalagavató és Ballagás (december és április)

Mint minden iskola életében, a miénkben is kiemelt szerepet játszik a végzős diákok elbúcsúztatása. Az érettségi megmérettetése előtt a közös iskolai élményekhez méltó ballagási ünnepségen vesznek tőlük búcsút az iskola diákjai és tanárai.

Suli nap (június)

Hagyományosan az év utolsó napjaiban kerül megrendezésre és játékok, sportvetélkedők színesítik a diákok életét az iskolai év végén. Mindezek mellett sokszínű, és változatos tanórán kívüli iskolai és osztályprogramjaink is széles kínálatot nyújtanak az érdeklődő diákok számára.

Ismerj meg minket közelebbről!

Gyere el nyílt napjainkra és hozd magaddal egy barátodat is! Igazolást adunk!

 

Naptár

 

Kiemelkedő partnereink:


 

Kövess minket!

Elismerések, tanúsítványok

Európai Uniós Szakképzési Tanúsítvány

Bullying and média című projekt kiváló projekt (2015, Tempus Alapítvány)

Nők Lapja iskolaválasztó kiadvány felmérése alapján intézményünk a 3. legsikeresebb alapítványi és magán szakközépiskola (2015)

Emelt szintű érettségi vizsgahely